Somevaikuttajaksi 60 päivässä

Somevaikuttajaksi 60 päivässä – verkkokoulutus

Koulutus alkaa: 30.10.2023

Haku päättyy: 01.10.2023

Kesto: 3 kk (60 pv)

Paikka: Verkossa

Somevaikuttaja (Social Media Influencer) ansaitsee elantonsa tekemällä yhteistyötä mainostettavien yritysten kanssa. Suomessa toimii useita palveluita, jotka on tarkoitettu puhtaasti somevaikuttajille ja mainostettaville yrityksille. Koulutuksessa esitellään eri vaihtoehtoja yhteistöiden saamiseksi. 

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille tietoa ja taitoja työskennellä sosiaalisessa mediassa sisällöntuottajana joko yrittäjänä tai toiselle yritykselle työskentelevänä somevaikuttajana. Koulutuksessa huomioidaan osallistujien kiinnostuksen kohteet ja tavoitteet yksilöllisesti: osallistuja jalostaa omia ideoitaan ja saa henkilökohtaista palautetta kouluttajalta.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille Kainuun TE-toimiston ja Kainuun kuntakokeilun asiakkaille, jotka ovat aktiivisia somen käyttäjiä ja joilla on mahdollisesti tiedossa idea, jonka pohjalta he haluavat ruveta somevaikuttajiksi. Koko koulutus toteutetaan ryhmämuotoisesti verkossa, mikä mahdollistaa osallistumisen koko Kainuun alueelta. 

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa käydään läpi yrittäjyyden perusteita yrityksen perustamisesta ja liiketoimintasuunnitelmasta tuotteistamiseen sekä lainsäädäntöön. Opiskelijat tekevät kannattavuuslaskelman sekä liiketoimintasuunnitelman, josta saavat henkilökohtaista palautetta, joko omaan tulevaan yritykseensä liittyen tai vaihtoehtoisesti harjoitustehtävinä.

Koulutuksen teemat liittyvät läheisesti somevaikuttajan työhön. 

Koulutus sisältää seuraavat aiheet: 

  • ammattina sisällöntuotanto ja vaikuttaminen
  • henkilöbrändin rakentaminen
  • yrittäjyys
  • yhteistyökumppanuuksien hankinta 
  • sosiaalisen median eri kanavat
  • digitaalinen markkinointi, joka sisältää sisällöntuotannon, viestinnän ja markkinoinnin 
  • vaikuttajan työhyvinvointi
Toteutus

Koulutus toteutetaan verkko-oppimisympäristössä. Koulutuksen aikana tehdään runsaasti ryhmätöitä ja yksilötehtäviä, ja ne opiskelijat, jotka tähtäävät oman yrityksen ja brändin perustamiseen voivat työstää omia suunnitelmiaan. Mikäli opiskelijalla ei ole halua oman brändin rakentamiseen, on vaihtoehtona suunnitelman rakentaminen ja tarjoaminen yritykselle. Kouluttaja tukee sekä suunnitelman laadinnassa että yhteistyöyritysten kartoittamisessa.

Tarvittaessa opiskelija saa kannettavan tietokoneen koulutuksen ajaksi lainaan Arffmanilta.

 

Mukana toteutuksessa!
image006

Sari Helin

Huono Äiti on vaikuttajamarkkinoinnin jättiläinen. Huono Äiti on taipunut sosiaalisen median lisäksi jo useiksi tuotteiksi ja ravintoloiksi. Huonon Äidin nettisivulla oli viime vuonna 4,5 miljoonaa käyntiä. Sari Helin, Huonon Äidin perustaja kertoo Huonon Äidin menestyksestä ja antaa vinkit siitä, mitä vaikuttajamaailmassa voi tehdä. Sari on ammattitoimittaja, joka teki pisimmän työuran YLEn ajankohtaisohjelmien juontajana. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja. Unohda siis kaikki huonot vinkit ja ota oppi Huonolta Äidiltä, sinäkin onnistut!

 
Hae koulutukseen

Hae koulutukseen Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella (www. te-palvelut.fi). 

Lisätietoja:

Kirsi Pajamäki
Palvelupäällikkö
044 901 6355
kirsi.pajamaki@edu.arffman.fi

Haluatko tietää lisää koulutuksesta?

Koulutuksista on pidetty TE-live lähetys 13.9.23
Voit katsoa tallenteen täältä: https://te-live.fi/lahetykset/zKujT1pVA

Kuvat (5)