Sosiaali- ja terveysalan perusteet, Jyväskylä ja Keuruu

Sosiaali- ja terveysalan perusteet, Jyväskylä ja Keuruu

Kuvaus

Koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti työttömät ja työttömyysuhanalaiset työnhakijat, jotka ovat kiinnostuneita sosiaali- ja terveysalan ammatista. Opiskelijavalinnassa kiinnitetään huomiota siihen, onko opiskelijan tarkoituksena hakeutua koulutuksen jälkeen suorittamaan ammatillista tutkintoa.

Maahanmuuttajien kohdalla kiinnitetään huomiota riittävään suomen kielen taitoon.

Koulutuksen tavoitteena on tutustua sosiaali- ja terveysalan ammatteihin ja toimintaympäristöihin, niiden sisältöihin, ammattitaitovaatimuksiin ja ammatilliseen toimintaan sekä edistää sosiaali- ja terveysalan hakuprosessiin liittyvää osaamista ja valmiuksien kehittämistä.

Jyväskylä

Ajankohta: 10.4. – 20.6.2024
Uranumero: 719748
Haku päättyy: 1.04.2024

Keuruu

Ajankohta: 10.4. – 20.6.2024
Uranumero: 719749
Haku päättyy: 1.04.2024

Sisältö
  •  ammattiin orientoituvat opinnot, henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman laatiminen, osaamiskartoitus, jatko-opiskelumahdollisuuksien ja opiskelutaitojen selvittäminen
  • sosiaali- ja terveysalan ammatit ja ammattitaitovaatimukset
  • sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä ja lainsäädäntö, väestörakenteeseen liittyvät haasteet ja muutokset
  • tiedonhakumenetelmät
  • ammatillinen vuorovaikutus ja ammattietiikka
  • ergonomia ja työhyvinvointi
  • EA1, hygieniapassi


Toteutus

Koulutus kestää 50 työpäivää (10.4. – 20.6.2024). Se sisältää työssäoppmista ja teoriaopetusta, josta osa toteutetaan verkkoympäristössä.

 

Koulutukseen hakeutuminen

Täytä sähköinen hakemus TE-toimiston verkkosivulla. Löydät hakemuslomakkeen painamalla ”Hae tähän koulutukseen” -painiketta.
Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon.
Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa (www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > koulutushakemus).


Yhteystiedot

Tiina Ritvanen
tiina.ritvanen@edu.arffman.fi
050 441 1686

Yhteistyössä

arffman_black e_RGB
TE_logo_1075x387
ELY-logo copy_lapinakyva
Arffman, paras polku työhön 

Arffman on Suomen suurin yksityinen työllisyydenhoidon palveluiden tuottaja ja maahanmuuttajien kotoutumiskouluttaja 30 vuoden kokemuksella. Tärkein tehtävämme on saada työtä hakevat ihmiset ja työpaikat kohtaamaan. Tämän eteen teemme työtä yhdessä moniammatillisesti ja laaja-alaisesti. 

Autamme ihmisiä, yrityksiä ja yhteiskuntaa kehittymään ja menestymään tekemällä joka päivä pieniä arjen ihmeitä — ja joskus suuriakin. Tavoitteenamme on saada jokainen ihminen uskomaan itseensä ja löytämään itselle sopiva tie uudistua ja onnistua.

Olemme osa Baronaa. Barona on Suomen kuudenneksi suurin työnantaja, jonka palveluihin kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut ja hakijamarkkinoinnin palvelut.  Arffmanilla työskentelee parhaillaan noin 200 ja Baronalla yhteensä 750 työllistämisen työelämäasiantuntijaa. Heidän avullaan joka vuosi yli 30 000 henkilöä työllistyy asiakasyritystemme avoimiin työpaikkoihin.