Työnhakuvalmennus Etelä-Karjala

Työnhakuvalmennus
Etelä-Karjala

Kohderyhmä

Valmennukset on tarkoitettu Lappeenrannan ja Imatran seuduilla asuville TE-toimistoon työnhakijoiksi ilmoittautuneille henkilöille.

Valmennuksen sisältö

Sinun tavoitteesi on meille tärkeä! Kuuntelemme toiveitasi ja räätälöimme jokaisen valmennuksen mahdollisuuksiemme mukaan. Työnhakuvalmennuksen tavoitteena on tukea ja ohjata sinun työllistymistäsi parantamalla työnhakutaitoja ja motivoimalla aktiiviseen omatoimiseen työnhakuun. 

Tässä valmennuksessa aktivoimme sinua pohtimaan ja arvioimaan omaa osaamistasi. Saat vinkkejä erilaisista työllistymisvaihtoehdoista ja vaatimuksista meiltä, vertaisryhmältä sekä suoraan rekrytoijilta.

Valmennuksen aikana saat varmuutta työnhakuun ja kehität valmiuksiasi löytää paremmin tarjolla olevia työmahdollisuuksia. Teet omaa työnhakua tukevia konkreettisia tehtäviä sekä henkilökohtaisesti että ryhmätyöskentelynä. Saat mm. vinkkejä seuraavista aiheista

KaaS

Ajankohta: 

Valmennuspäivät alkavat joka päivä kello 9

Paikkakunnat: 

Lappeenranta: Kauppakatu 40
Imatra: Imatran ABC-kabinetti (Tiedonkatu 2 Imatra)

Kesto:

5 tai 10 päivää

Ilmoittautuminen: 

Sovi palveluun osallistumisesta TE-palveluiden asiantuntijan kanssa. Voit jättää yhteydenottopyynnön asiaan liittyen Oma asiointi -palvelussa.

Miten palvelu toteutetaan

Työnhakuvalmennus toteutetaan ryhmämuotoisena ja pääsääntöisesti lähiopetuksena kasvotusten. Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada kahdenkeskeistä ohjausta henkilökohtaiselta valmentajaltasi. Palveluun sisältyy myös mahdollisuus suorittaa työllistymistä edistäviä lupa- ja pätevyyskoulutuksia. Tällaisia koulutuksia ovat esimerkiksi työturva-, tulityö-, hygieniapassi- ja anniskelulupakoulutukset.

Palvelua toteutetaan kahdessa eri mittaisessa ryhmävalmennuksessa

  • 5 päivän työnhakuvalmennus on suunnattu niille TE-toimiston asiakkaille, joilla on riittävät tietokoneen käyttötaidot omatoimiseen tietokoneen käyttöön
  • 10 päivän työnhakuvalmennus on suunnattu niille TE-toimiston asiakkaille, joilla on heikot tietokoneen käyttötaidot ja jotka tarvitset työnhakuvalmennuksen lisäksi tietokoneen käyttötaitojen vahvistamista pystyäkseen hakemaan töitä omatoimisesti. Tämä tarkoittaa mm. työnhakuun liittyviä IT-taitoja kuten käyttöjärjestelmä ja tiedonhallinta, internet ja sähköposti ja tekstinkäsittely käsitellään kurssiaiheiden lomassa.

Mikäli alueellinen poikkeustilanne estää kasvokkain tapahtuvan valmennuksen järjestämisen, työnhakuvalmennus toteutetaan reaaliaikaisesti live valmennuksena, jonka sisältö on samanlainen kuin paikan päällä toteutettaessa. 

Valmennuksen rytmitys ja aikataulutus

Rytmitämme päivää pienryhmillä, itsenäisillä tehtävillä sekä tauoilla. Valmennuksen aikana osallistutaan pienryhmätehtävien tekoon ja keskusteluihin sekä kahdenkeskisiin tapaamisiin valmentajan kanssa. Hyödynnämme lisäksi verkkovalmennus-materiaalimme eri osioita ja tehtäviä.

IT-laitteisto lainaksi

Valmennuksen tiloissa on jokaiselle valmennukseen osallistuvalle oma IT laitteisto käytössä. Mikäli valmennus toteutetaan verkossa ja kotoasi ei löydy tietokonetta tai internetyhteyttä, lainaamme välineet sinulle.

IT-tuki apunasi

Olemme yhdessä harjoittelemassa uusia kommunikaatiomahdollisuuksia. Ketään ei jätetä yksin. Valmentajan keskittyessä ryhmän valmentamiseen mahdollisissa IT-ongelmissa sinulla on käytettävissä oma IT-tukihenkilö puhelimitse koko valmennuksen ajan.

Nyt on hyvä aika ottaa oma henkilökohtainen digiloikka

Sinulla on valmennuksessa hieno mahdollisuus päästä testaamaan ja harjoittelemaan moderneja verkkotyökalu- ja tietokonetaitoja. Olemme muutoksessa, jota ei voi pysäyttää. Nyt myös monet työnantajat pakon edessä hankkivat viimeistään erilaisia verkkoratkaisuja. Suurella todennäköisyydellä tämä vuosi tulee pysyvästi muuttamaan työelämäkulttuuriamme.

Lisätietoja


Minna Halinen

Yhteistyössä


Meillä saat aidosti 
sinusta välittävää tukea,  
jossa sinun tavoitteesi ja toiveesi
uuden työn suhteen ovat tärkeitä