Kotoutumiskoulutus

ARFFMAN_maahanmuuttajakoulutus

Maahanmuuttajakoulutuksia eri puolilla Suomea jo vuodesta 1999.

Kotoutumiskoulutuksessa opetamme maahanmuuttajille suomen kieltä sekä suomalaisen työelämän, kulttuurin ja yhteiskunnan tapoja. Henkilökohtaisen ohjauksen avulla autamme jokaista löytämään aidosti kiinnostavia työllistymisen vaihtoehtoja ja toimivia tapoja omien unelmien saavuttamiseen.

Teemme aktiivisesti yhteistyötä eri yritysten, organisaatioiden ja oppilaitosten kanssa ja seuraamme koulutustemme laatua ja tuloksia tiiviissä yhteistyössä ELY-keskusten ja TE-toimistojen kanssa.

Mikä kotoutumiskoulutus?

  • Kotoutumiskoulutuksessa opiskellaan suomen kieltä ja kulttuuria sekä työelämä- ja yhteiskuntataitoja Opetushallituksen laatiman opetussuunnitelman mukaisesti.
  • Koulutukseen sisältyy myös henkilökohtaista uraohjausta sekä työssäoppimisjaksoja. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa työelämän osaamispasseja ja -kortteja.
  • Ennen kotoutumiskoulutuksen alkua opiskelijat osallistuvat alkukartoitukseen ja kielitason testaukseen. Tulosten perusteella opiskelijat ohjataan itselle parhaiten sopivaan tasoryhmään.
  • Kotoutumiskoulutuksen tavoitteena on, että opiskelijat pääsevät työelämään tai työelämään tähtäävään koulutukseen ja saavuttavat kielitaitotason B1.1/YKI 3 eli tason, joka vaaditaan Suomen kansalaisuuteen.
  • Kotokoulutuksen toteuttamisesta vastaavat suomen kielen kouluttajat, yhteiskunta- ja työelämätaitojen kouluttajat sekä opinto-ohjaajat ja kuraattorit. Koulutushenkilöstön tukena ovat erityisopettajat ja psykologit.
  • Kouluttajilla pitää olla ylempi korkeakoulututkinto, pedagoginen pätevyys sekä työkokemusta aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta. Suomen kielen kouluttajilta eli S2-kouluttajilta vaaditaan lisäksi vähintään suomen kielen aineopinnot.
  • Koulutus voidaan toteuttaa lähi- tai verkkokoulutuksena.

 

Lähiopetusta on tarjolla kautta Suomen Lapista ruuhka-Suomeen. 

 

Joensuu: Tiedepuisto, Länsikatu 15

Jyväskylä: Yliopistonkatu 28 A

Jämsä: Keskuskatu 2-4

Kuopio: Kauppakatu 40 – 42

Lahti: Askonkatu 13 E

Lappeenranta: Kauppakatu 40

Oulu: Yrttipellontie 1 C

Raahe: Rantakatu 5 B

Karjaa: Postimestarinkatu 18C ja Postimestarinkatu 20

Rovaniemi: Ainonkatu 1

Seinäjoki: Koulukatu 5

Tampere: Aleksanterinkatu 26 A

Turku: DataCity, Lemminkäisenkatu 18 C

Uusikaupunki: Ylinenkatu 16