Osaajia yrityksen tarpeisiin

Osaajia_ARFFMAN

Tarvetta uusille osaajille?

Koulutuksistamme ja valmennuksistamme löytyy monien eri alojen ammattilaisia ja motivoituneita harjoittelijoita. Esimerkiksi työharjoittelu ja Koto-SIB -työllistämisohjelma ovat oivallisia keinoja saada uusia työntekijöitä. Voit myös kutsua meidät kylään tai tulla kertomaan yrityksenne toiminnasta ja tarpeista suoraan opiskelijoillemme. 

Asiantuntijamme kohtaavat päivittäin yli 2 300 potentiaalista työntekijää, joiden joukossa voi olla juuri se oikea työntekijä. Ota yhteyttä, niin etsitään ratkaisu tarpeisiinne!

 

Yritysvierailut

Yritysvierailut ovat osoittautuneet rekrytoinnin kannalta erinomaisiksi keinoiksi tavoittaa esimerkiksi työtä etsiviä aikuisia maahanmuuttajia, joilla on kova halu ja motivaatio päästä töihin. Otamme mielellämme yrityksiä vierailulle koulutuksiimme − tai voimme myös itse tulla kylään!

 

Työharjoittelu

Kotoutumiskoulutuksissamme on paljon aikuisia maahanmuuttajia, jotka opiskelevat suomen kieltä ja työelämätaitoja. Koulutukseen kuuluu myös työharjoittelu, joka antaa opiskelijalle mahdollisuuden tutustua toivottuun alaan ja työpaikkaan. Yrityksille työharjoittelu on helppo ja riskitön tapa saada lisää työvoimaa ja samalla tehdä hyvää.

 

Koto-SIB -työllistämisohjelma

Työntekijöiden löytäminen ei ole yrityksille mikään itsestäänselvyys. Eikä työnsaanti maahanmuuttajille. Kotouttamisen SIB -työllistymisohjelmat eli Koto-SIB-ohjelmat yhdistävät yritysten ja maahanmuuttajien tarpeet räätälöimällä maahanmuuttajille työelämälähtöistä koulutusta.

Eri puolilla maata pyörivät Koto-SIB-ohjelmat tarjoavat yrityksille mahdollisuuden saada kaivattua työvoimaa. Maahanmuuttajille ohjelmat toimivat uutena ja mielenkiintoisena työllistymisen väylänä.

Olemme olleet mukana Koto-SIB-pilottihankkeissa mm. Jyväskylässä, Kajaanissa ja Oulussa. Helsingissä olemme toteuttaneet Koto-SIB-ohjelmia yhteistyössä mm. Finnair Flight Academyn kanssa. Keväällä 2018 käynnistyi lisäksi akateemisille maahanmuuttajille suunnattu Job Lift Program for Academic Professionals.

Tänä vuonna Koto-SIB-ohjelmia on käynnissä seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Helsinki, Kouvola, Kuopio, Lahti, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa. Lisäksi koulutusta järjestetään verkko-opetuksena kaikkialla Suomessa.

Mikä Koto-SIB?

  • Työ- ja elinkeinoministeriön kokeilu, jonka tavoitteena on edistää ja nopeuttaa maahanmuuttajien työllistymistä yhdistämällä yritykset ja työntekijät sekä räätälöimällä kotoutumiskoulutus työpaikan tarpeiden mukaan.
  • Koto-SIB-ohjelmiin kuuluu neljä kuukautta kestävä koulutus, jonka sisältö määräytyy yhteistyöyritysten ja tulevan työtehtävän tarpeiden mukaan. Lisäksi ohjelmiin sisältyy kielen ja kulttuurin opiskelua. Neljän kuukauden koulutusjakson jälkeen osallistujat siirtyvät töihin ja opiskelua jatketaan työnteon ohessa.
  • Vaikuttavuusinvestoimisen SIB-mallissa (Social Impact Bond) varat toimintaan kerätään sijoittajilta, jotka kantavat myös hankkeen taloudellisen riskin. Valtio maksaa vain tuloksista eli julkiselle sektorille kertyneestä säästöstä.
  • Kokeiluun osallistuu yrityksiä aloilta, joilla on vaikeuksia löytää työvoimaa, esimerkiksi teollisuudesta, rakennus-, kauppa- ja palvelualoilta. Myös akateemisia työpaikkoja on tarjolla.
  • Tavoitteena on työllistää 2 500 maahanmuuttajaa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lue lisää Koto-SIB-ohjelmistamme:
www.arffman.fi/koto-SIB

Kaikki haussa olevat Koto-SIB-koulutusohjelmat:
www.kotosib.fi

 

 

KIINNOSTUITKO? OTA YHTEYTTÄ!

Asiakkuuspäällikkö Mari Sundström
+358 44 433 1193
mari.sundstrom@edu.arffman.fi