F.E.C.-ohjelmat

Työmarkkinoilla voi samaan aikaan olla pulaa sekä työpaikoista että osaavista työntekijöistä, sillä työllistävän yrityksen tarpeet ja työnhakijan osaaminen eivät välttämättä aina kohtaa. F.E.C.-ohjelmat rakentavat osaamista työelämän tarpeisiin ja tasoittavat osaltaan työllistymisen ja yrityksen kehittymisen esteitä.

Parhaimmillaan F.E.C.-ohjelma auttaa yritystä löytämään juuri oikeanlaisen työntekijän ja työnhakijaa saamaan unelmiensa työpaikan. F.E.C-ohjelmat ovatkin erinomainen tapa työllistää ja työllistyä!

F.E.C.-ohjelma CAD-osaajille 

Tampere & Turku

Järjestämme F.E.C.-koulutuksen CAD-osaajille Tampereella ja Turussa. Kuuden kuukauden aikana osallistujat pääsevät päivittämään CAD-osaamisensa luokassa tapahtuvien harjoitusten lisäksi myös käytännön työtehtävissä yrityksessä. Koulutusjakson tavoitteena on työllistyminen yhteistyöyritykseen. 

Koulutus järjestetään ELY-keskuksen tilaamana ja yhteistyössä yritysten kanssa, jotka haluavat rekrytoida osaavia työntekijöitä. Koulutuksen suorittaneista 73 % on työllistynyt suoraan yhteistyöyritykseen. Koulutukseen valitaan 15 hakija-yritysparia. Aloituspaikat täytetään sitä mukaa kun hakijat löytävät itselleen yhteistyöyrityksen. Haku päättyy, kun ryhmä on koossa, kuitenkin viimeistään 31.12.2018.

 • Koulutusohjelmaan sisältyy noin kuukausi CAD-lähiopetusta ja noin viisi kuukautta yritystyöskentelyä. Koulutuksen järjestäjä vastaa kouluttautujan lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta.
 • Tavoitteena on ratkaista yrityksen henkilötarve sekä kehittää kouluttautujan osaamista koulutuksen kautta siten, että hän työllistyy ohjelman jälkeen yritykseen.
 • Koulutussopimukseen perustuva F.E.C.-ohjelma on noin kuuden kuukauden mittainen palkaton yhteistyöjakso potentiaalisen työnantajan ja työntekijän kanssa. Yhteistyöyritys maksaa vain koulutukseen osallistumismaksun 6 500 €+alv 24%. Tämä on yritykselle edullinen ja riskitön tapa kouluttaa uusi työntekijä.
 • F.E.C.-koulutusohjelmasta vastaa Arffman Groupiin kuuluva Primetieto Oy. Vuodesta 1994 alalla toimineen Primetiedon keskeistä osaamista ovat työntekijän ja työnantajan yhdistävät F.E.C.- ja yhteishankintakoulutukset sekä rekrytointipalvelut.

 

MIKÄ F.E.C.?

 • Koulutussopimukseen perustuva F.E.C.-ohjelma on noin kuuden kuukauden mittainen palkaton yhteistyöjakso potentiaalisen työnantajan ja työntekijän kanssa.
 • Tavoitteena on ratkaista yrityksen henkilötarve sekä kehittää henkilön osaamista koulutuksen kautta siten, että osallistuja työllistyy ohjelman jälkeen yritykseen.
 • Ohjelma sisältää perehtymistä ja käytännön työskentelyä sekä ohjelman toteuttajatahon organisoimaa koulutusta.
 • Ohjelma kestää noin kuusi kuukautta, josta koulutusta on kuukauden verran ja yritystyöskentelyä noin viisi kuukautta.
 • F.E.C-ohjelmia on toteutettu jo parikymmentä vuotta hyvin tuloksin. Keskimäärin yli 70 % ohjelmiin osallistuneista on työllistynyt välittömästi ohjelman päättymisen jälkeen.

 

EDUT YRITYKSELLE

 • Toteuttajaorganisaatio kartoittaa yritykselle potentiaalisia ehdokkaita työnhakijoiden joukosta.
 • Yritys haastattelee itseään kiinnostavat ehdokkaat ja maksaa ohjelmakohtaisen osallistumismaksun vain, mikäli valitsee sopivan henkilön.
 • Henkilö saa työttömyysetuutta ohjelmajakson aikana, yritys ei maksa palkkaa.
 • Ohjelmajakso antaa mahdollisuuden muokata henkilön työtehtäviä, roolia ja tavoitteita käytännössä todetun osaamisen, kykyjen ja yrityksenne tarpeiden mukaisesti.
 • Yritys voi sitouttaa henkilön työsopimuksella tavoitteiden täytyttyä missä vaiheessa tahansa ohjelmajaksoa.

 

LISÄTIETOA CAD-OSAAJIEN F.E.C.-OHJELMASTA:
arffman.fi/f-e-c-ohjelmat/

OTA YHTEYTTÄ:
Yhteyspäällikkö Tanja Väre, +358 40 176 5042, tanja.vare@arffman.fi