T.O.T.T.A. – Pohjois-Pohjanmaa

T.O.T.T.A. – Tähtäimenä Oppisopimuksella Työhön ja Tulevaisuuden Ammattiin

Osallistujalle

Koulutuksen kuvaus

TOTTA – koulutuksessa keskitytään eritoten sinun polkuusi kohti oppisopimusta. Pääset tutustumaan sinua kiinnostavan alan työtehtäviin ja saat tietoa oppisopimuskoulutuksesta sinua kiinnostavassa työpaikassa! Koulutus on monipuolinen ja räätälöidään juuri sinun toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti.

Osallistujana saat tukea valmennuksesta ja sparraamisesta oman tulevaisuutesi rakentamiseen, oppisopimukseen liittyviin kysymyksiin, tutkinnonosien tai koko tutkinnon suorittamiseen.


Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakeutua ensisijaisesti alle 30-vuotiaat TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaat, jotka eivät ole suorittaneet ammatillista tutkintoa tai tutkinto on jäänyt kesken. Koulutukseen voidaan myös valita ammatillisen tutkinnon suorittaneita, tärkeintä on olla kiinnostunut oppisopimuksesta vaihtoehtona.


Toteutus

T.O.T.T.A. – Tähtäimenä Oppisopimuksella Työhön ja Tulevaisuuden Ammattiin -koulutuksen lähipäivät järjestetään Oulussa. Lähiopiskelun lisäksi koulutukseen sisältyy ohjattua etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimista.

Koulutus toteutetaan kolmessa eri moduulissa, joista osallistujan tarpeen mukaan käydään läpi kaikki kolme tai vain osa.

T.O.T.T.A polku 2
Koulutuksen kesto

Koulutus kestää maksimissaan 60 päivää henkilökohtaisen koulutussuunnitelman mukaan. Lisäksi koulutukseen sisältyy seurantatapaaminen valmentajasi kanssa esimerkiksi työssäoppimisjakson aikana.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on nostaa työelämätaitojasi ja opiskeluvalmiuksiasi siten, että se mahdollistaa siirtymisen oppisopimuskoulutukseen esimerkiksi rakennusalalle, ajoneuvoalalle, sosiaali- ja terveysalalle, puhtaanapitoalalle, kiinteistöhoitoalalle, ravintola-alalle, kaupan alalle, matkailualalle tai muulle Sinua kiinnostavalle alalle. Koulutuksen tavoitteena on myös selkeyttää sinulle, miten oppisopimuskoulutus rakentuu ja mitä se edellyttää opiskelijalta. 

Käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi 

  • Työelämän pelisääntöjen läpikäyminen
  • Oppimis- ja työvalmiuksien kartoitus
  • Itsetuntemus ja omien vahvuuksien löytäminen
  • Kokeilumahdollisuudet (työ- ja koulutuskokeilu)
  • Valmentajan tuki koko koulutuksen ajalle
  • Työpaikkojen kartoittaminen yhdessä valmentajan kanssa

Aikataulu

Koulutukseen tulee hakea 9.12.22 mennessä ja koulutus alkaa 16.1.23.

Hakeutuminen

Hae mukaan koulutukseen

Työnantajalle

Esite

Yhteystiedot


Kirsi Pajamäki

Palvelupäällikkö

kirsi.pajamaki@edu.arffman.fi

Yhteistyössä