T.O.T.T.A. – Oulu

T.O.T.T.A. – Tähtäimenä Oppisopimuksella Työhön ja Tulevaisuuden Ammattiin

Oulu

Osallistujalle

Koulutuksen kuvaus

TOTTA – koulutuksessa keskitytään eritoten sinun polkuusi kohti oppisopimusta. Pääset tutustumaan sosiaali- ja terveysalan, puhtaanapitoalan tai ravintola-alan työtehtäviin ja saat tietoa oppisopimuskoulutuksesta sinua kiinnostavassa työpaikassa! Koulutus on monipuolinen ja räätälöidään juuri sinun toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti.

Osallistujana saat tukea valmennuksesta ja sparraamisesta oman tulevaisuutesi rakentamiseen, oppisopimukseen liittyviin kysymyksiin, tutkinnonosien tai koko tutkinnon suorittamiseen.


Kohderyhmä

Koulutukseen voivat hakeutua ensisijaisesti alle 30-vuotiaat TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaat, jotka eivät ole suorittaneet ammatillista tutkintoa tai tutkinto on jäänyt kesken, ja jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään sosiaali- ja terveysalan, puhtaanapitoalan tai ravintola-alan tehtävissä. Koulutukseen voidaan myös valita ammatillisen tutkinnon suorittaneita, tärkeintä on olla kiinnostunut oppisopimuksesta vaihtoehtona.


Toteutus

Koulutus järjestetään osittain verkossa ja osittain Oulussa. 

Koulutus toteutetaan kolmessa eri moduulissa, joista osallistujan tarpeen mukaan käydään läpi kaikki kolme tai siirrytään ensimmäisestä moduulista suoraan kolmanteen moduuliin.

T.O.T.T.A polku 2
Koulutuksen kesto

Koulutus kestää maksimissaan 60 päivää henkilökohtaisen koulutussuunnitelman mukaan. Lisäksi koulutukseen sisältyy seurantatapaaminen valmentajasi kanssa esimerkiksi työssäoppimisjakson aikana.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on nostaa työelämätaitojasi ja opiskeluvalmiuksiasi siten, että se mahdollistaa siirtymisen oppisopimuskoulutukseen sosiaali- ja terveysalan, puhtaanapitoalan tai ravintola-alan tehtäviin. Koulutuksen tavoitteena on myös selkeyttää sinulle, miten oppisopimuskoulutus rakentuu ja mitä se edellyttää opiskelijalta. 

Käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi 

  • Työelämän pelisääntöjen läpikäyminen
  • Oppimis- ja työvalmiuksien kartoitus
  • Itsetuntemus ja omien vahvuuksien löytäminen
  • Kokeilumahdollisuudet (työ- ja koulutuskokeilu)
  • Valmentajan tuki koko koulutuksen ajalle
  • Työpaikkojen kartoittaminen yhdessä valmentajan kanssa

Aikataulu

Koulutukseen tulee hakea 15.11. mennessä ja koulutus alkaa 29.11.


Osoite

Yrttipellontie 1A, Oulu

Hakeutuminen

Työnantajalle

Esite

Yhteystiedot


Katariina Muoniovaara

Projektipäällikkö

katariina.muoniovaara@edu.arffman.fi

Yhteistyössä