Täsmätyö toimisto ja asiakaspalvelu, Pohjois-Pohjanmaa

Kuvaus

Etsitkö työtä, mutta mietit missä tehtävissä osaamisesi ja työkykysi kohtaisivat? Täsmätyökoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kartoittaa uusia työ- ja alavaihtoehtoja sekä saada tukea työnhakuun. Koulutuksen tavoitteena on löytää täsmätyö eli työ, jossa työkykysi huomioidaan ja vahvuutesi korostuvat. Autamme osaamisesi kartoittamisessa, vahvuuksieni sanoittamisessa ja uusien ammatillisten vaihtoehtojen löytämisessä. Koulutuksen jälkeen ensisijainen tavoite on päästä suoraan työmarkkinoille. Toissijaisena tavoitteena on löytää sinulle sopiva ala ja tätä tukeva kouluttautumispolku.

Ajankohta:
28.8. – 17.11.2023

Paikka:
Verkossa

Kesto:
60 päivää

Hakuaika:

Haku päättyy 4.8.23. 

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, joilla on jo työelämäkokemusta ja/tai koulutusta, mutta eivät enää kykene fyysisesti raskaaseen työhön. Saatat olla esimerkiksi siivous-, kiinteistö-, hoiva-, rakennus- tai teollisuusalan osaaja, joka etsii uutta työtä, ensisijaisesti toimisto-, asiakaspalvelu- tai myynnin alan kentältä. Aiempaa ammattia tärkeämpää on toiveesi saada osaamista ja työkykyä vastaava työ. Koulutukseen voivat osallistua myös osa-aikatyötä tekevät henkilöt, mikäli tavoitteesi on hakea kokoaikaista työtä.


Lisätiedot

Täsmätyö -koulutuksessa tunnemme Pohjois-Pohjanmaan alueen työmarkkinat ja työnhakijoiden kohtaamat haasteet. Palvelun aikana etsimme yhdessä ratkaisuja, jotta voisit työllistyä sinulle sopiviin työtehtäviin, sinulle sopivalla tavalla. Valmentajamme on tukenasi koko prosessin ajan. Koulutus toteutetaan verkossa, joten voit osallistua siihen mistä tahansa alueelta.

Koulutuksen alussa kartoitamme yhdessä osaamisesi ja ammattitaitosi sekä suunnittelemme sinun henkilökohtaisen opintopolkusi. Koulutuksessa on keskeistä vahvuuksien sekä työkyvyn huomioiminen, urasuunnittelu sekä työnhaku. Koulutuksen kesto on 60 päivää, josta max 30 päivää on työssäoppimista. Työssäoppimisen käytännön toteutus suunnitellaan yhteistyössä sinun ja kouluttajan/koulutuksen aikainen omaohjaajan kanssa.


Koulutuksen sisältö:
 • Vahvuuksien ja työkyvyn sanoitus
 • Kokonaisvaltainen työllistymiskyky
 • Täsmätyökykyisten työllistymisen tukikeinot
 • Työnhaku ja työllistyminen
 • Henkilökohtaisen urapolun suunnittelu
 • Työelämäosaaminen
 • Työssäoppiminen
 • Työnhaun ja työelämän digitaidot
 • Ammattialakohtainen osaaminen, esimerkiksi asiakaspalvelu ja myynti, markkinointi- ja viestintäosaaminen, tapahtumatoiminta
 • Koulutusmahdollisuudet, osaamisen vahvistaminen
 • Työnantaja- ja oppilaitosvierailut
 • Oma ammatillinen jatkosuunnitelma
 • Työelämän IT-taidot ja verkkoympäristössä työskentely (mm. pilvityökalut, Office365, Google Apps, Microsoft Teams, Google Meet)
 • Korttikoulutukset tarvittaessa

Toteutus

Koulutuksen aikana tukenasi ovat kouluttajat sekä oma henkilökohtainen työnhaun valmentajasi. Koulutuksen ryhmäpäivät toteutetaan pääosin verkossa, joten voit osallistua siihen mistä tahansa Pohjois-Pohjanmaan alueelta. Verkkototeutuksen lisäksi voimme, ryhmän rakenne huomioiden, pitää myös lähitapaamisia, paikkakuntakohtaisina pienryhminä tai tapaamisina oman valmentajan kanssa. Yritysyhteistyötä tehdään koko koulutuksen ajan.

Työssäoppimisen pituus sovitaan yksilöllisesti. Tuemme sinua työssäoppimispaikan hankinnassa. Työssäoppiminen tapahtuu ensisijaisesti työpaikoilla, aidoissa työtehtävissä. Työssäoppimisessa pääset kokeilemaan uusia tehtäviä, saat lisää työelämäkokemusta sekä työnantajakontakteja. Jakso/jaksot toteutetaan mahdollisuuksien mukaan sinua kiinnostavalla alalla ja oma kouluttajasi tukee sinua luonnollisesti myös työssäoppimisjakson aikana.

 

IT-laitteisto lainaksi

Lainaamme tarvittaessa sinulle tarvittavat välineet, mikäli kotoasi ei löydy tietokonetta tai internetyhteyttä. Tietokonelaukku sisältää koneen, laturin, hiiren, mobiilireitittimen ja sankakuulokkeet.

Koulutukseen hakeutuminen

Lisätietoa sekä hakeutuminen koulutukseen: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/714097Pohjois-Pohjanmaa

Koulutuksista on pidetty TE-live lähetys 26.7.
Voit katsoa tallenteen täältä:

Yhteystiedot

Kirsi Pajamäki
Palvelupäällikkö
044 901 6355
kirsi.pajamaki@edu.arffman.fi

Yhteistyössä

arffman_black e_RGB
TE_logo_1075x387
ELY-logo copy_lapinakyva
Arffman, paras polku työhön 

Arffman on Suomen suurin yksityinen työllisyydenhoidon palveluiden tuottaja ja maahanmuuttajien kotoutumiskouluttaja 30 vuoden kokemuksella. Tärkein tehtävämme on saada työtä hakevat ihmiset ja työpaikat kohtaamaan. Tämän eteen teemme työtä yhdessä moniammatillisesti ja laaja-alaisesti. 

Autamme ihmisiä, yrityksiä ja yhteiskuntaa kehittymään ja menestymään tekemällä joka päivä pieniä arjen ihmeitä — ja joskus suuriakin. Tavoitteenamme on saada jokainen ihminen uskomaan itseensä ja löytämään itselle sopiva tie uudistua ja onnistua.

Olemme osa Baronaa. Barona on Suomen kuudenneksi suurin työnantaja, jonka palveluihin kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut ja hakijamarkkinoinnin palvelut.  Arffmanilla työskentelee parhaillaan noin 200 ja Baronalla yhteensä 750 työllistämisen työelämäasiantuntijaa. Heidän avullaan joka vuosi yli 30 000 henkilöä työllistyy asiakasyritystemme avoimiin työpaikkoihin.