Täsmätyöhön SOTE-alalle, Pohjois-Pohjanmaa

Täsmätyöhön SOTE-alalle,
Pohjois-Pohjanmaa

Kuvaus

SOTE-alan osaaja! Oletko työnhaussa, mutta mietit missä tehtävissä osaamisesi ja työkykysi kohtaisivat? Täsmätyöhön SOTE-alalle – koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kartoittaa uusia työvaihtoehtoja sekä tukea työnhakuun. Koulutuksen aikana etsimme yhdessä ratkaisuja, jotta voisit työllistyä sinulle sopiviin työtehtäviin, sinulle sopivalla tavalla. Valmentajamme on tukenasi koko prosessin ajan. Koulutus toteutetaan pääosin verkossa, joten voit osallistua siihen mistä tahansa Pohjois-Pohjanmaan alueelta.

Koulutus alkaa: 25.9.2023

Haku päättyy: 1.9.2023

Kesto: 60 pv

Toteutus: verkossa

Kohderyhmä

Koulutuksen ensisijainen kohderyhmä ovat Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistojen tai työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, joilla on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan osaamista mutta joilla työkyky haastaa työllistymistä. Saatat olla esimerkiksi lähihoitaja tai sairaanhoitaja, jolle fyysisesti raskas työ tai vuorotyö eivät enää työkyvyn osalta sovellu. Koulutukseen voivat osallistua myös osa-aikatyötä tekevät henkilöt, mikäli tavoitteesi on hakea kokoaikaista työtä. 


Toteutus

Koulutus toteutetaan pääosin verkossa, joten opintoihin on mahdollista osallistua mistä tahansa päin Pohjois-Pohjanmaata. Yritysyhteistyötä tehdään koko koulutuksen ajan ja työssäoppimisjakson aikana pääset tutustumaan työhön käytännössä. Kouluttajasi tukee sinua luonnollisesti myös työssäoppimisjakson aikana.


Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on löytää täsmätyö eli työ, jossa työkykysi huomioidaan ja vahvuutesi korostuvat. Kartoitamme osaamisesi ja vahvuutesi ja löydämme kanssasi uusia ammatillisia vaihtoehtoja. Olemme enemmän kuin ammattinimikkeemme! Sanoitetaan yhdessä potentiaalisi, etsitään uusia uramahdollisuuksia.  Työssäoppimisen ja työnantajatutustumisten kautta saat tietoa eri työvaihtoehdoista sekä mahdollisuuden kokeilla eri työtehtäviä. Käymme läpi myös osaamisen vahvistamisen keinoja sekä urasuunnittelua. Tuemme työnhakuasi koko koulutuksen ajan! 

Koulutuksen alussa kartoitamme yhdessä osaamisesi ja ammattitaitosi sekä suunnittelemme sinun henkilökohtaisen opintopolkusi. 


Sisältö
 • Osaamisen ja vahvuuksien kartoitus 
 • Työkyvyn sanoitus työnhaussa 
 • Työnhaun monipuolisuus, työnhakutaitojen vahvistaminen 
 • Muutos ja uskallus uuteen, uskalla onnistua 
 • Työn monet muodot, etätyö, työelämän IT-taidot SOTE-alalla 
 • SOTE-alan monet mahdollisuudet 
 • SOTE-alan osaaminen vahvana pohjana urasuunnittelussa 
 • SOTE-alan työturvallisuus, ergonomia, työhyvinvointi 
 • Ammatinvaihto SOTE-alan sisällä 
 • Lääkehoidon osaamisen perusteet 
 • Työnantaja- ja oppilaitosvierailut
 • Osaamisen vahvistaminen 
 • Tutustuminen tulevaan työhön ja ammattialaan 
 • Itsensä työllistämisen ja yrittäjyyden monet mahdollisuudet SOTE-alalla 
 • Korttikoulutukset tarvittaessa
 • Työssäoppiminen 30 pv
 • Jatkosuunnitelma 

IT-laitteisto lainaksi

Lainaamme tarvittaessa sinulle tarvittavat välineet, mikäli kotoasi ei löydy tietokonetta tai internetyhteyttä. Tietokonelaukku sisältää koneen, laturin, hiiren, mobiilireitittimen ja sankakuulokkeet.

Koulutuksista on pidetty TE-live lähetys 26.7.
Voit katsoa tallenteen täältä:

Yhteystiedot

Kirsi Pajamäki
Palvelupäällikkö
044 901 6355
kirsi.pajamaki@edu.arffman.fi

Yhteistyössä

arffman_black e_RGB
TE_logo_1075x387
ELY-logo copy_lapinakyva
Arffman, paras polku työhön 

Arffman on Suomen suurin yksityinen työllisyydenhoidon palveluiden tuottaja ja maahanmuuttajien kotoutumiskouluttaja 30 vuoden kokemuksella. Tärkein tehtävämme on saada työtä hakevat ihmiset ja työpaikat kohtaamaan. Tämän eteen teemme työtä yhdessä moniammatillisesti ja laaja-alaisesti. 

Autamme ihmisiä, yrityksiä ja yhteiskuntaa kehittymään ja menestymään tekemällä joka päivä pieniä arjen ihmeitä — ja joskus suuriakin. Tavoitteenamme on saada jokainen ihminen uskomaan itseensä ja löytämään itselle sopiva tie uudistua ja onnistua.

Olemme osa Baronaa. Barona on Suomen kuudenneksi suurin työnantaja, jonka palveluihin kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut ja hakijamarkkinoinnin palvelut.  Arffmanilla työskentelee parhaillaan noin 200 ja Baronalla yhteensä 750 työllistämisen työelämäasiantuntijaa. Heidän avullaan joka vuosi yli 30 000 henkilöä työllistyy asiakasyritystemme avoimiin työpaikkoihin.