Palvelualojen Avaimet, Pohjois-Pohjanmaa

Kuvaus

Oletko harkinnut uuden oven avaamista urallasi, mutta et oikein tiedä mistä aloittaisit? Palvelualojen avaimet -koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua ja kehittää osaamistasi hotelli-, ravintola-, catering-, matkailu- ja kaupan alojen tehtävissä. Koulutus toteutetaan pääosin verkossa, joten voit osallistua siihen mistä tahansa Pohjois-Pohjanmaan alueelta.

Koulutuksen ensisijainen kohderyhmä ovat alle 30-vuotiaat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja alalle, mutta myös yli 30-vuotiaita voidaan valita mukaan koulutukseen. Voit olla jo alalla työskennellyt, joka haluaa syventää osaamistaan, tai uutena alalle haluava tekijä. Olennaista on, että mietit, suuntaatko seuraavaksi palvelualalle tai miten pääset haluamaasi työhön. Siinä me autamme sinua.

Kohderyhmä

Hotelli-, ravintola-, catering-, matkailu- tai kaupan alasta kiinnostuneelle, TE-toimistoon tai kuntakokeiluun työnhakijaksi ilmoittautuneelle työttömälle tai työttömyysuhan alaiselle Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Koulutukseen voivat hakeutua myös asiakkaat, joiden toimintakyky on jostain syystä alentunut.

Toteutus

Koulutus toteutetaan pääosin verkossa, joten opintoihin on mahdollista osallistua mistä tahansa päin Pohjois-Pohjanmaata. Yritysyhteistyötä tehdään koko koulutuksen ajan ja työssäoppimisjakson aikana pääset tutustumaan työhön käytännössä. Jakso toteutetaan mahdollisuuksien mukaan sinua kiinnostavalla alalla ja kouluttajasi tukee sinua luonnollisesti myös työssäoppimisjakson aikana.

Ajankohta:
5.9.2022 – 1.3.2023

Paikka:
Verkossa

Kesto:
60 – 120 päivää

Hakuaika:

Hakuaikaa jatkettu 16.8.2022 asti

Voit hakeutua paikkakunnasta riippumatta, jos haluat tutustua palvelualojen monipuolisiin työtehtäviin!

Hakeudu palvelualojen koulutukseen alta:
 
Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on tutustua palvelualojen työtehtäviin sekä kehittää asiakaspalvelutaitoja ja muuta alalla vaadittavaa osaamista. Lisäksi tavoitteena on saada työssäoppimisen kautta kokemusta alan tehtävistä ja työnantajakontakteja. Koulutuksen jälkeen voit hakeutua työmarkkinoille tai koulutukseen.

Koulutuksen alussa kartoitamme yhdessä osaamisesi ja ammattitaitosi sekä suunnittelemme sinun henkilökohtaisen opintopolkusi.

Sisältö
 • Asiakaspalvelun perusteita
 • Vuorovaikutus ja tiimityö
 • Myyntityön perusteita
 • Työnhakuvalmennus ja urasuunnittelu
 • Koulutusmahdollisuudet HoReCa, matkailu- ja myyntialalla
 • Työnantaja- ja oppilaitosvierailut
 • Tutustuminen alaan 360° virtuaalisissa oppimisympäristöissä (esim. ravintolan keittiö, hotellin vastaanottotiski, virtuaalimatka)
 • Työelämän IT-taidot ja verkkoympäristössä työskentely
 • Digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet alalla
 • Korttikoulutukset tarvittaessa
 • Työssäoppiminen 60 pv
IT-laitteisto lainaksi

Lainaamme tarvittaessa sinulle tarvittavat välineet, mikäli kotoasi ei löydy tietokonetta tai internetyhteyttä. Tietokonelaukku sisältää koneen, laturin, hiiren, mobiilireitittimen ja sankakuulokkeet.

Esitteet

Video

Lisätietoja


Kirsi Pajamäki

palvelupäällikkö

044 901 6355

kirsi.pajamaki@edu.arffman.fi 

Yhteistyössä


arffman_black e_RGB
TE__LA10_te1logo___B3___RGB
ELY_LA01_Logo___FI_B3___RGB