Osaajat töihin

Osaajat töihin!

-Pohjois-Savo

Osaajat töihin on 1-5 päivää kestävä valmennus, joka antaa sinulle valmiuksia työnhakuun juuri niillä, itse valitsemillasi aihealueilla, jotka sinua eniten hyödyttävät. Kanssamme voit tehdä tai päivittää työnhaun asiakirjoja, valmistautua työhaastatteluun, opetella hyödyntämään työnhaussasi sosiaalista mediaa tai tunnistaa oman alasi potentiaaliset työnantajat.

Me kartoitamme valmennuksen alussa kanssasi juuri ne aiheet, jotka tukevat parhaiten tavoitteesi saavuttamista. Kutsumme sinut alkukartoitukseen, jossa käymme läpi sinun työnhaun tilannetta, suunnittelemme palvelusta sinulle sopivan kokonaisuuden ja työnhaun jatkosuunnitelman.

Osallistuminen sinua kiinnostavaa aihetta käsittelevään webinaariin (verkkovalmennukseen) onnistuu etäyhteyksin tai voit myös osallistua Kuopiossa, Varkaudessa tai Iisalmessa ryhmätapaamisiin.

Osaajat töihin -valmennukseen voit hakeutua TE-palveluiden kautta ollessasi työtön työnhakija.

Valmennusten sisällöt

Työllistymisen kanavat ja vaihtoehdot

Webinaarissa käydään läpi sitä, millaisista eri verkkosivustoista avoimet työpaikat voi löytää sekä sitä, miten piilossa oleviin työpaikkoihin pääsee käsiksi. Opit etsimään oman kaupunkisi tai alueesi yrityksiä ja ottamaan niihin yhteyttä. Opit myös tunnistamaan omat verkostosi ja hyödyntämään niitä työnhaussasi sekä varmistamaan, että sinut huomataan työnhaussa.

Oletko koskaan miettinyt yrittäjyyttä? Usein hyvät liikeideat jäävät toteuttamatta tiedonpuutteen tai haasteiden pelosta. Jos sinulla on edes orastava idea mahdollisesta yrittäjyydestä, kannattaa ilmoittautua webinaariin. Siinä käydään läpi yrittäjyyden muotoja, vaiheita ja säädöksiä.


Työnhakijan dokumentit

Valmennuksessa kerrotaan, miten CV kannattaa tehdä, miten CV:llä voi erottua joukosta, millainen CV houkuttelee työnantajaa kutsumaan sinut haastatteluun.

Mikä on työhakemus ja miksi se on välttämätön?

Webinaarissa käymme läpi myös muita työnhakijan asiakirjoja, mm. sähköisiä lomakkeita ja portfoliota.

Video CV:tä käytetään työnhaussa yhä useammin. Monet kilpailijasi lähettävät video CV:n ja jäävät mieleen paremmin kuin muut. Valmennuksessa kerrotaan video CV:n laatimisesta alusta lähtien lopputulokseen saakka.


Osaamisen tunnistaminen ja markkinointi

Meillä kaikilla on osaamisia, joista olemme tietoisia, mutta meillä kaikilla on myös ns. ”näkymättömiä” osaamisia. Joskus juuri niiden ansioista voimme työllistyä. Webinaarissa voit löytää uusia osaamisia, sekä oppia markkinoimaan niitä. Opit myös, miten kertoa osaamisistasi työnantajille vakuuttaaksesi heidät. Webinaarissa käsitellään myös niitä osaamisia, joista tulevaisuudessa tulee avainosaamisia ja miten niitä voi kehittää omalla kohdallasi.


Työhaastattelu.

Webinaarissa käydään läpi työhaastatteluissa onnistumiseen liittyviä aiheita, mm:

– miten kannattaa vastata tyypillisiin kysymyksiin työhaastatteluissa,

– haastaviin kysymyksiin,

– miten voi lievittää jännitystä,

– miten voi esittäytyä ja mitä pitää kertoa itsestä,

– miten kannattaa valmistautua työhaastatteluun,

– mikä ulkonäkö sopii,

– miten voi erottua joukosta,

– mitä kannattaa kysyä työnantajalta, mitä ei kannata,

– lisäksi työhaastattelujen muodot: puhelimessa, video- ja ryhmähaastattelut.


 Sosiaalinen media työnhaussa

Mitä some tarkoittaa? Miten sitä voi hyödyntää työnhaussa? Löytyykö työnantaja sieltä? Pitäisikö sinun olla somessa? Webinaarissa käydään läpi sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia löytää työpaikka. Webinaarissa luodaan oma someprofiili ja aloitetaan verkostoituminen mielenkiintoisiin ihmisiin ja työnantajiin. Käydään läpi myös sitä, miten yhä suurempi osa työnantajista toimii somessa ja miten siellä näkyvät avoimet työpaikat. Webinaarissa opit tuomaan osaamisesi esille monin eri tavoin haluamallesi verkostolle.


Työnhaun hallinta

Stressaako sinua työnhaku? Valmennuksessa käsitellään, miten voit hallita stressiä. Miten voit tehdä työnhausta tehokkaan projektin? Mikä sopii työnhaun tavoitteeksi? Miten sen voi toteuttaa? Miten hallitset tehokkaasti omaa aikaasi työnhaussa? Lisäksi käydään läpi työnhaun erilaisia strategioita.

Lähipäivien mahdollinen sisältö vaihtelee ja riippuu osallistujien toiveista ja valmiuksista.

Tervetuloa palveluun!

Aikataulu


Kaikki webinaarit toteutetaan
klo 8:30 – 15:30.

Yhteistyössä


Valmentajien yhteystiedot


Marjo Hodju
+358 44 755 11 45
marjo.hodju@arffman.fi

Ilona Virolainen
+358 44 755 1128
ilona.virolainen@arffman.fi