F.E.C.-ohjelmat

Työllistävän yrityksen tarpeet ja työnhakijan osaaminen eivät välttämättä aina kohtaa. F.E.C.-ohjelmat tasoittavat työllistymisen ja yrityksen kehittymisen esteitä. Parhaimmillaan F.E.C.-ohjelma auttaa yritystä löytämään juuri oikeanlaisen työntekijän ja työnhakijaa saamaan unelmiensa työpaikan. 

CAD ARFFMAN

 

HAUSSA NYT:

CAD-osaaja

F.E.C.-koulutus, Tampere & Turku

Järjestämme F.E.C.-koulutuksen CAD-osaajille Tampereella ja Turussa. Kuuden kuukauden aikana pääset päivittämään CAD-osaamistasi luokassa tapahtuvien harjoitusten lisäksi myös käytännön työtehtävissä. Koulutusjakson tavoitteena on työllistyminen yhteistyöyritykseen. 

Koulutus järjestetään ELY-keskuksen tilaamana ja yhteistyössä yritysten kanssa, jotka haluavat rekrytoida osaavia työntekijöitä. Koulutuksen suorittaneista 73 % on työllistynyt suoraan yhteistyöyritykseen. Koulutukseen valitaan 15 hakija-yritysparia. Aloituspaikat täytetään sitä mukaa kun hakijat löytävät itselleen yhteistyöyrityksen. Ilmoittaudu nopeasti, niin yrityshaku voi alkaa!

Hakuaika
Haku on päättynyt.

Yrityshaku
Voit etsiä itsellesi sopivaa yrityskumppania yhteistyössä Arffmanin rekrytointiasiantuntijan kanssa tai olla suoraan yhteydessä sinua kiinnostaviin yrityksiin.

Koulutuksen aloitus
Kun olet löytänyt yrityskumppanin ja koulutusyhteistyöstä on sovittu yrityksen kanssa, voit aloittaa yrityksen tehtävässä jo ennen CAD-opetusjakson alkamista. Ensimmäinen mahdollinen koulutuksen aloituspäivä on 15.10.2018.

Koulutuksen kesto ja rakenne
Koulutus kestää 120 päivää aloituspäivästä. Henkilökohtaisesta opintosuunnitelmastasi riippuen CAD-lähiopetusta on 20-25 päivää ja työssäoppimista yrityksessä 95-100 päivää. Koulutukseen sisältyy myös 5 päivän lomajakso.

Lähiopetus
CAD-lähiopetusta on henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi mukaisesti 20-25 päivää. Opetukseen sisältyy kaikille yhteinen perusjakso ja valinnaisia opintoja oman opintosuunnitelmasi mukaisesti. Ensimmäinen opetusjakso on joulukuussa. Opetusta annetaan Tampereella. Aikataulut ja paikat ilmoitetaan myöhemmin valituille opiskelijoille.

Lähiopetusta järjestetään myös Turussa, mikäli koulutukseen osallistuu vähintään 12 henkilöä. Mikäli vähimmäisryhmäkoko ei Turussa täyty, tarjotaan Varsinais-Suomen alueen opiskelijoille mahdollisuus osallistua lähiopetuspäiviin Tampereella, pääkaupunkiseudulla ja etänä verkon välityksellä.

Koulutuksen sisältö
Opiskelijan ohjelma (HOPS) koostuu 20−25 opetuspäivästä ja yhteensä 5 kuukauden työssäoppimisjaksoista. Opiskelijoille tarjotaan yhteisiä peruskursseja sekä valinnaisia jatko-kursseja.

Opiskelijoille yhteinen osuus / peruskurssit:

 • Tietomallipohjainen rakentaminen, BIM
 • Tehostettu suunnittelu, Lean Engineering
 • Visualisointi, lisätty todellisuus (Augmented/Virtual Reality)
 • 3-5D-mallinnus, tuotesuunnittelu, 3D-tulostus
 • Autodesk Revit Architecture
 • Autodesk Inventor
 • Autodesk 3ds Max

Valinnaisia kursseja mm.:

 • SolidWorks (tuotesuunnittelu)
 • ArchiCAD (arkkitehti- ja rakennussuunn.)
 • Autodesk Revit Architecture (jatko)
 • Autodesk Inventor (jatko)
 • Autodesk 3ds Max (jatko)
 • Autodesk AutoCAD (perus- ja jatko)

Valinnaisia kursseja järjestetään 5−10 päivää opiskelijoiden koulutustarpeiden mukaan.

Hakukriteerit

 • Koulutukseen voivat hakea työttömät, työttömyysuhan alaiset, lomautetut ja irtisanotut työnhakijat, joilla on koulutukseen sopiva tekninen koulutustausta ja jotka haluavat parantaa CAD-osaamistaan.
 • Valintakriteerinä on hakijan soveltuvuus CAD-osaamista vaativiin tehtäviin.
 • Esim. piirtämisen, suunnittelun, tuotekehityksen, muotoilun, visualisoinnin, grafiikan, animaation, työn- ja tuotannonjohdon tai teknisen myynnin osaaminen ja työkokemus ovat hakijalle eduksi.

Hakuohjeet

 • Täytä linkistä avautuva hakulomake huolellisesti. Ilmoita tutkintotiedoissa korkein tutkintosi ensimmäisenä ja tiedot työkokemuksesta viimeisimmästä alkaen. Saat vahvistuksen hakemuksen jättämisestä ja toimintaohjeen sähköpostiisi heti jätettyäsi hakemuksen.
 • Muista päivittää CV:si ja liitä tiedosto hakemukseen. Nimeä tiedosto oman nimesi mukaan: sukunimi etunimi CV. Tee CV huolella, sillä lähetämme CV:si yrityksiin, ja yritys tekee sen perusteella päätöksen, oletko sopiva hakija tarjolla olevaan tehtävään! CV on markkinointiesite osaamisestasi, ja autamme myös mielellämme sinua sen viilaamisessa. Arffman esittelee sinut ilmoittautuneille yrityksille toimittamallasi CV:llä, joten CV:n sisällön merkitys korostuu.
 • Kun olet täyttänyt lomakkeen, olemme sinuun yhteydessä! Kerro meille osaamisestasi, ja minkälaiseen tehtävään haluaisit koulutuksen avulla työllistyä. Alamme etsiä sinulle sopivaa yritystä heti, kun olemme saaneet hakemuksesi. Kun sinulle on löytynyt sopiva yritys, täytät hakemuksen TE-toimistolle, joka hyväksyy sinut ja yrityskumppanisi koulutukseen.
 • Jos tilanteesi muuttuu ja esim. työllistyt ennen koulutuksen alkamista, ilmoitathan asiasta ystävällisesti meille!

Koulutukseen hyväksyminen
Teemme parhaamme, että löydämme sinulle toiveidesi mukaisen yrityskumppanin. Kun olet jättänyt hakemuksesi, ehdotamme sinua yritykselle, jolla on tarjota sinulle kiinnostuksesi mukainen ja osaamiseesi sopiva tehtävä.

Kun yritys kiinnostuu osaamisestasi, sovimme haastattelusta sinulle ja työnantajalle sopivana ajankohtana. Jos pääset yrityksen kanssa yhteisymmärrykseen koulutusyhteistyön aloittamisesta, esitämme TE-toimistolle sinun ja yrityskumppanisi valintaa koulutukseen. Kun TE-toimisto on vahvistanut valintasi, solmimme kolmikantaisen koulutussopimuksen (hakija, yhteistyöyritys ja Arffman).

Yrityskumppanin hakeminen itsenäisesti
Voit hakea kumppaniyritystä myös itsenäisesti ja ehdottaa koulutusyhteistyön aloittamista sopivalle yritykselle. Yrityskumppanin haussa ei ole toimiala- tai kokorajoituksia. Yritykseltä kuitenkin edellytetään työllistämistarvetta ja kyvykkyyttä rakentaa sinulle koulutusta ja kehittymistä tukeva työssäoppimisjakso. Työssäoppimisjakson tehtävänkuvaksi sopivat kaikki tehtävät, joissa CAD-ohjelman ymmärtämisestä ja osaamisesta on hyötyä.

Työnantaja maksaa koulutukseen osallistumismaksun, joka on kuuden kuukauden koulutuskokonaisuudesta 6 500 €+alv 24%. Kun olet löytänyt koulutusyhteistyöstä kiinnostuneen yrityksen, esittele yritys ja tehtävä meille. Arvioimme yrityksen ja tehtävän soveltuvuuden koulutusyhteistyöhön ja olemme yhteydessä yritykseen. Kun yhteistyön edellytykset täyttyvät, esitämme TE-toimistolle sinun ja yrityskumppanisi valintaa koulutukseen.

 

JÄTÄ HAKEMUS:
CAD-osaaja, Tampere (HUOM! Hakua on jatkettu. Haku päättyy 31.12.2018 tai kun ryhmä on täynnä)
CAD-osaaja, Turku (HUOM! Haku päättynyt 20.11.2018)

KOULUTUSESITE:
F.E.C.-OHJELMA/CAD-osaaja

LISÄTIETOA:

Yhteyspäällikkö Tanja Väre, +358 40 1765042, tanja.vare@arffman.fi

Työ- ja elinkeinohallinnon Työlinjan koulutusneuvojat, 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

F.E.C.-TIETOA YRITYKSILLE:
arffman.fi/palvelumme/yrityksille/f-e-c-ohjelmat/

F.E.C.-ohjelmistamme vastaa Arffman Groupiin kuuluva Primetieto Oy. Vuodesta 1994 alalla toimineen Primetiedon keskeistä osaamista ovat työntekijän ja työnantajan yhdistävät F.E.C.- ja yhteishankintakoulutukset, rekrytointipalvelut sekä toimisto-ohjelmistokoulutukset.